Skip to main content

Eseménydús év áll mögöttünk, bővült a csapat, alakítottunk a felelősségi körökön, továbbfejlesztettük a Jambásoknak és az üzleti partnereknek nyújtott szolgáltatásokat, elindítottuk egy új közösségi programsorozatot, új kapcsolatokat építettünk ki és ápoltuk az eddigieket – mind a startégiai-, az üzleti, mind az NGO és Pro Bono partnerekkel.

 

Csapat 

Molnár Zórát idén európai Obama Leadernek választották, Pásztor Sára pedig felkerült az EUCLID Network Top 100 Women is Social Enterprise listájára. 

 

Bevontunk új munkatársakat a Jambába, igyekszünk nőni, de megfontoltan. Új csapattagok Boncsér Sára, projektmenedzser és tréner, Csenki Anna, eseményszervező, Ormódi Róbert, aki rendszeres önkéntes munkájával segíti kommunikációnkat, Benyes-Szöllősy Andrea pedig a pénzügyi adminisztráció új felelőse. Csapatunkban jelenleg fele-fele arányban dolgoznak együtt fogyatékossággal élő és ép emberek.

 

Mellettük egy 22 főből álló szakértői, inkluzív, önkéntes csapat (participatív szakértők, jogászok, kommunikációs és marketing szakemberek, fotósok, IT területről érkezők, angol tanárok) dolgozik folyamatosan az Alapítvány céljainak megvalósításán és mellettük tövábbi 14 önkéntes mentort képeztünk idén, akik egyénileg támogatnak álláskeresőket. A Jamba csapata velük együtt teljes, munkájuk hozzájárul a szervezet épüléséhez, fenntarthatóságához, szolgáltatásaink színvonalának kialakításához és ezzel hiánypótló és nélkülözhetetlen.

 

Tavasszal a JDC által támogatott Buncher Program keretein belül elutaztunk Izraelbe, ahol hasonló területen dolgozó társadalmi vállalkozásokat és civil szervezeteket ismerhettünk meg és tanulhattunk jó példákon keresztül a fenntarthatóságról.

 

Eredmények, hatás 

A Jamba segítségével ebben az évben 7 ember talált tartós, jól fizető és színvonalas munkát partnereinknél (eddig összesen 22 fő), ők a ‘jéghegy csúcsai’. Eközben sokrétűen erősítjük a többieket hiányzó képességeikben és fejlesztjük versenyképességüket, hogy ők is a ‘csúcs’ felé haladhassanak.

 

Idén jelentkezett hozzánk 90 új álláskereső, közülük idén 82 embert tudtunk támogatni különböző karrierfejlesztő szolgáltatásokon keresztül:

 • soft skill képzésben részt vettek 49-en;
 • szoftvertesztelő képzésen 19-en;
 • egyéni mentorálásban pedig 14-en.

Velük együtt összesen már 233 megváltozott munkaképességű emberrel vagyunk rendszeres kapcsolatban és összesen eddig 173-an vettek részt képesség- és kompetenciafejlesztésben, illetve szakmai felkészítésben.

A különböző általunk fejlesztett és kipróbált képzési programokból kezd összeállni a “Jamba Karrier Akadémia” koncepció, melynek célja egy komplex oktatási program felépítése, ami azáltal növeli a versenyképességet, hogy egyéni karrierutakat kínál fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű álláskeresőknek.

 

Két pályázat megvalósítását kezdtük meg idén

 • Közösségépítési, toborzási és szemléletformálási céllal elindítottunk egy új közösségi esemény sorozatot a “Jamba Prizma”-t a Mozaik Hub támogatásával. Ennek a projektnek a keretén belül tartottuk meg idén az első eseményt a Fogyatékossággal élő emberek világnapján, ahol roma, LMBTQ és zsidó kisebbséghez tartozó szervezetekkel közösen keressük a kapcsolódási pontokat, hogy együtt dolgozhassunk egy befogadóbb társadalom felé.
 • A nemzetközi Jamba-hálózattal közösen elnyertünk egy Erasmus+ pályázatot (2021-2-AT01-KA210-ADU-000049756), melynek keretében a “Career 4All Train the Trainer Academy”-projekt megvalósítását kezdtük el.  Az idei évben bolgár és osztrák partnereinkkel együtt készítettünk egy-egy módszertani anyagot fogyatékossággal élő emberek, munkáltatók, valamint trénerek számára, illetve kidolgoztunk és megvalósítottunk egy 9 alkalomból álló online mentorképzést is. 8 felkészült önkéntes mentor fogja megkezdeni a közös munkát 2023. januárjában 1-1 fogyatékossággal élő fiatallal, hogy személyre szabott módon támogassák őket karriercéljaik elérésében.

 

Partnerek

Új partnerségeket alakítottunk ki a Nespresso-val és a Nowtechnologies-zal, mindkét munkahely elindult azon az úton, hogy befogadó és társadalmilag felelős munkaadóvá váljon.

 

Eközben tovább dolgoztunk meglévő üzleti és stratégiai partnereinkkel is:

 • A Prezi szakembereivel és támogatásával idén megtartottuk második szoftvertesztelői workshop sorozatunkat, melynek eredményeként 10 megváltozott munkaképességű ember szerzett junior szintű tesztelői tudást. Emellett az idei Tanden Mentor programunkat is támogatták;
 • A Coca-Cola HBC támogatásával 6db énjövőm tréninget szerveztünk és vezettünk idén, valamint az énjövőm honlapot akadálymentesítettük érintett szakértők bevonásával;
 • A Kifli.hu felvett 3 megváltozott munkaképességű kollégát ezzel autentikusan képviselve a társadalmi felelősségvállalást és jó példát mutatva más cégeknek;
 • A SignCoders társadalmi vállalkozás pedig stratégiai partnerünk az IT workshopok fejlesztésében, kivitelezésében és egy befogadóbb és igazságosabb társadalom fenntartható építésében.

 

Öt szervezet is Pro Bono munkával támogatott minket idén:

 • A Masterbook könyvelőiroda elkötelezett és precíz könyvelési munkájával nyújt támogatást az Alapítvány indulása óta;
 • A Brokerchooser az év végi Pro Bono napjuk keretén belül honlapunk és az adatbázisunk fejlesztésével járul hozzá munkánk hatásának növeléséhez;
 • A Frontira stratégiai design cég pedig egy teljes körű üzleti szolgáltatásfejlesztési folyamatot biztosít nekünk, hogy céljaink felé a pontosan felmért céges igények mentén, kreatívan és hatékonyan fejleszthessünk;
 • A Mozaik Hub csapata amellett, hogy a kezdetek óta folyamatos stratégiai konzultációt biztosít számunkra, külső szakértők bevonásának alkalmi támogatásával is erősítettek bennünket idén;
 • A CEU az év folyamán többször támogatta eseményeinket ingyenes akadálymentes helyszínnel.

 

További támogatóink:

 • Spreadmonitor;
 • Nova-Papír Zrt;
 • Trax;
 • Adó 1%-ra idén először jogosult az Alapítvány és máris 28-an támogattak minket adójuk 1%-val;
 • Patreon oldalunkon 5 fő folyamatos mikroadományozó támogatására számíthatunk;

 

Az Alapítvány irodája változatlanul a JDC támogatásával a Mozaik Hub közösségi irodában van, ahol nagyon jól érezzük magunkat és egy felkészült és érzékeny közösség részeivé váltunk.

Megszakítás