Skip to main content

Megváltozott munkaképességűek alkalmazásában rejlő üzleti értékek

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában rejlő értékek messze túlmutatnak a reabilitásciós járadék megfizetése alóli mentesülésen. Tapasztalatunk szerint a megváltozott munkaképességű kollégák nem csak a saját munkájukon keresztül hatnak a csapatuk termelékenységére, hatásuk azon túlmutat. Hatnak a csapat dinamikájára, a tagok hatékonyabban végzik a munkájukat, befogadóbbá válnak,de még boldogság szintjük is emelkedhet.

Emberi erőforrás: a legfontosabb és legértékesebb tényező minden cégnél. A HR részleg kihívása óriási: megtalálni a személyiségben, képességben, képzettségben, szakmai tapasztalat tekintetében legmegfelelőbb embereket a csapatba.

A munkáltatói visszajelzésekből azt tapasztaltuk, hogy ha van szándék, nyitottság, türelem és akadálymentes munkakörnyezet, akkor a megváltozott munkaképességű kollégák is ugyanolyan jól tudnak teljesíteni, mint mindenki más, és a csapat teljes értékű tagjaként tudnak hozzájárulni a vállalati sikerekhez.

A Jamba a kiválasztási folyamat nulladik lépésétől a munkába állás kezdetéig támogatja a partner vállalatokat

Inclusivity Health Check

Hol tartasz most és mit kell tenned még ahhoz, hogy még befogadóbb munkahellyé válj?

Vállalatodra szabott felmérést végzünk (incl. kérdőívek, mélyinterjúk,  helyszínbejárás), majd javaslatokat teszünk arra, hogy hogyan tudna a te teamed, szervezeted legideálisabban fejleszteni, és a befogadás következő lépcsőfokára lépni.

Bővebben az Akadálymentes munkahely oldalon olvashatsz arról, hogy mik az akadálymentes munkahely sarokkövei és kialakításának milyen lépései vannak.

Egyedi Tréningek 

Cégednek különböző témák mentén kínálunk tréningeket inkluzív tréneri csapattal. A résztvevők különböző gyakorlati technikák mentén kommunikációs eszközöket sajátíthatnak el, amik segítenek kapcsolódni, partneri szemléletet kialakítani, és tudatosítani a privilégiumokat és a diszkriminációt. 

Tanácsadás 

Egyéni vagy csoportos szakmai támogatást biztosítunk neked vagy teamednek minden olyan témában, ami segíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók beilleszkedését a szervezetbe.

Jamba Herok munkába állása 

Igényeid mentén toborzunk és összekapcsolunk megváltozott munkaképességű jelöltekkel. A munkavégzés kezdetétől segítjük a munkavállaló beilleszkedését és utánkövetjük a folyamatot. Később is számíthatsz ránk ha kérdésed vagy kétséged van.

CSR programok 

Ha vállalati önkéntes programjaid inkluzívan, fogyatékossággal élő Jambások részvételével szeretnéd megvalósítani, mi ehhez erőforrást és know-how-t biztosítunk számodra. Vállalatod CSR tevékenységein keresztül beállhatsz a Jamba valamelyik képzése mögé, hogy támogasd fogyatékossággal élő fiatalok és fejlődni vágyók karrierútját. Vagy ha a csapatodban szeretnéd formálni a szemléletet, támogathatod a kollégáid, hogy váljanak önkéntes mentorokká és támogassanak Jambásokat szakmai fejlődésükben és a karrierjük beindításában.

Képzések

Vállalati partnereinkkel szoros együttműködésben szakmai képzéseket nyújtunk jelöltjeinknek kiemelten keresett területeken, mint például adatelemzés, képcímkézés (Data Annotation), szoftver tesztelés. Folyamatosan keressük azokat a céges partnereket, akik szívesen együttműködnének velünk képzésfejlesztésben.

A Jamba szakértő a fogyatékossággal élő emberek alkalmazása területén

Fontosnak tartjuk, hogy mind a munkáltatók mind a társadalom tisztában legyen a fogyatékossággal élő emberek alkalmazásának pozitív aspektusaival, de kihívásaival is.

Legyen tudomásuk arról, hogy az állam hogyan támogatja az egyes munkahelyeket, vagy, hogy mik azok a munkahelyi körülmények, melyek akadálymentessé tehetők.

2019-ben a Jamba Hungary céljául tűzte ki, hogy fogyatékossággal élő emberek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését támogassa. A Jamba Hungary működését a nemzetközi Jamba hálózat tagjaként végzi, a 2016 óta sikeresen működő Jamba Bulgaria és a 2020 elején induló Jamba Austria mellett. Ez a rövid idő is már elég volt ahhoz, hogy csodálatos eredményeket érjünk el és több sikeres példát is fel tudjunk mutatni már Magyarországon is. 

Örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában is egyre több cég biztosít egyenlő hozzáférést a munkaerőpiachoz megváltozott munkaképességű személyek számára. Ezek a felelős munkaadók hozzák létre azokat a friss trendeket, melyek a társadalom hozzáállásának a megváltozását eredményezik majd hosszútávon.

Fordulj a Jambához és erősítsd a felelős vállalatok táborát!

Ha hozzájárulnál egy elfogadóbb, egyenlőbb és ezáltal fenntarthatóbb társadalom kialakításához, akkor a Jamba csapata teljes erőbedobással tud támogatni ebben. 

A Jamba segíteni tud a koncepció kialakításában, a csapatod érzékenyítésében, és a megfelelő megváltozott-képességű munkaerő megtalálásában.

Erősítsd te is cégeddel a felelős vállalatok táborát!

Ha szeretnél velünk együttműködni, keress minket az info@jambajobs.org -on! Ígérjük, rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, hogy egyeztethessünk a közös munka részleteiről.

Megszakítás